iCube® Winet - Férfi kékfény szűrő monitor szemüveg

A fény színekből tevődik össze, melynek része a kék fény is. Ha napfényből gyűjtjük be, persze csak óvatosan, kis mennyiségben, akkor jó hatással van ránk. Boldogsághormon termelődik és jobb lesz a közérzetünk. Viszont manapság már az okos eszközök kijelzői és a különböző monitorok is ilyen fényt árasztanak magukból. Biztos látod te is, mennyi ilyen készülék vesz körbe bennünket és a jövő technológiája is ezekre épül. Nagyon fontos, hogy az előnyök mellett, ezek hátrányos hatásaira is figyeljünk. Válassz stílusos védőszemüveget!

Amikor egy adott pontra vagy tárgyra összpontosítunk, akkor a szemünk izmainak össze kell húzódnia. Egy idő után persze ezek az izmok elfáradnak. Ha a nagy koncentrációban még elfelejtünk pislogni is, akkor a szem kiszárad. Ilyenkor szúró fájdalmat érezhetünk. Gyakran a szemfájdalmat még fejfájás is kíséri. Ha számítógép előtt dolgozunk, ez a jelenség még gyakrabban érint bennünket és további egészségkárosító hatás is fokozza a szem károsodását, mégpedig a folyamatos kék fény hatása.

Miért baj, ha folyamatos kék fénynek vagy kitéve?

Ha naponta több órán keresztül ki vagy téve a kék fény hatásának, akkor a szemed is megsínyli ezt. A kék fény akadály nélkül átjut a szaruhártyán és egyenesen a retinát károsítja. Fokozatosan elpusztulhatnak a fényérzékeny sejtek és ez látásromláshoz vezethet. Súlyos esetben makula degeneráció vagy szürke hályog alakulhat ki. Alvásproblémákat és cukorbetegséget is okozhat. Persze ezek még nincsenek hivatalosan bizonyítva, de a legújabb kutatások, kísérletek és tapasztalatok is ezt vetítik előre.

Hogyan védekezhetsz ellene?

- Igyekezz csökkenteni azt az időd, amikor kék fényt árasztó készülékekkel vagy körülvéve.
- Otthon már ne ülj órákat a laptop vagy számítógép előtt, és a telefont is tedd le pár órával a lefekvés előtt. A TV-t is kapcsold ki előbb.
- A hálószobában ne legyen éjszakai fény sem.
- Ha a munkahelyen számítógéppel dolgozol, állj fel néha és nézz ki az ablakon. Amellett, hogy az izmaidat is megmozgatod, a szemed is felszabadul egy kicsit a folyamatos közelre nézés alól, és addig a monitor kék fénye sem támadja.
- Vásárolj egy kék fény védelemmel ellátott monitor szemüveget, ami segít a káros fény kiszűrésében.

Monitor szemüveg nem csak divatból

A legjobb védekezési módszer, ha szűrőt használsz a kék fény ellen. Manapság már a monitorokon is van kék fény szűrő, de mivel teheted ezt meg a legegyszerűbben? Egy monitor szemüveggel, hiszen ez akkor is véd, ha felállsz a monitor elől. Láthatod, hogy máshonnan is árad a kék fény.

A divat nyelvén szólva a szemüveg, így a monitor szemüveg is öltöztet. Egy divatos kiegészítővé nőtte ki magát. A férfiak is hordanak divat-szemüveget, mert karakteresebbé teszi a megjelenésüket. A divatszemüveg lencséje sima lencse, de miért ne lehetne akkor már védő funkciója is? A kék fény szűrő réteg pont ezt a célt szolgálja. Kék fény védelemmel látja el a szemüveg lencséjét, így segítve elő a szem egészséges működését még ilyen környezetben is.

Nálunk a szemüvegek ráadásul UV400 védelemmel is rendelkeznek, pehelykönnyűek, tiszta vonalvezetésűek, több színben is kaphatóak. Az iCube® Winet például 5 színben kapható. A lencse színtelen, tükröződésmentes és karcmentes. Melyiket választod?